Pages

27 May 2009

Bertenang n bertenang

akum..hmm...ari nie da ar ke 4 aku xjmpe hubby aku...
hmm..katenye sok lik...
nk jdkn crite...
isok plak aku exam...

huhu siap nk bwk si bujang aku...naik bus jabatan...
asalnya naik kereta...but da peg kena g Bukit Kiara dkt ngan tempat aku...
aku g skali ngan diorang...
hrp2 ank aku occay...

Ya Allah...
tolong la aku Ya Allah..

26 May 2009

~adoi....poning pale den~

ari da genap 3 ari hubby aku kt pjaya..
excort...
sepatutnye ari nie lik...
tetibe postpon plak...
sukati ar...
hmm..katenye khamis br lik...
mls aku nk pk...uat pe aku nk pk...
2 keje dia...
dia xpk aku uat pe aku pk dia....

hmm...windu?
ntah???
utk haziq mgkin dia windu kn babah dia....
yew la brape ari kn xjmpe n mlawak..
kalu babah lik pn...
xnmpak mama..
nmpak anak dulu..
that occay...
da tau ank lebih ptg dr isteri...
xpew la...
aku xamik port...kecik ati pn memang g2 da aku kena trime...

aku exam lagi khamis nie...
but bebelah bahagi plak nk g ke idak...mane xnyer...
ank sape nk jage
kalu kena pjaya?
hmm...adoi
serabut aku..
aku nk ptgkn ank?
atau keje?
hmm...xper la...anggap jer bkn rezeki aku kn...
hmm...
uat tmn2 yg sudi jengah blog aku nie...
aku nk bgth...
sayangi la keluarga b4 pk keje...

serabout otak, nk g ke idak....

21 May 2009

PERMATA

Telah ku siapkan satu daerah paling sunyi
Dalam hati ini untuk kau isi sebagai isteri
Untuk kau penuhi dengan kemuliaan seorang wanita
Untuk kau beri erti dengan kelembutan
Untuk kau hargai dengan kasih sayang

Ku ingin kau jadi wanita mulia
Yang tahu harga budi dan hati
Seorang lelaki bernama suami

Kerana engkau isteri
Ku ingin kau mengerti bahawa hidup ini
Tak semudah yang kita janjikan
Yang kita janjikan
Kerana kau isteriku

p/s :- aku ghase terusik bile dengar lagu nie...

ting tong..ting tong..

assalamualaikum kwn2 yang sudi jengah blog aku nie...
ari nie br aku naik keje....
da selesai da exam PTK aku...
huhu...yes2...

da lps siksaan aku..
hohohoho...

glak2 gak but ati aku sebnarnye ari ni ghase sayu sgt....
nape ek...
nape???
hmm..sebenarnyer...aku ghase boing sgt dtg kejer ari nie...
yer la 2 ari exam...hehe.. cam cuti jer...
lagi pn pg td sebenarnye anak aku si haziq muntah2..


muntah2 kosong..
perut masuk angin kot..
aku trus taruk minyak yuyi...alillah...

hmm...syukur...but aku still xsdp ati...
nape ntah...lps aku ntar anak aku td anakaku nangis aku cam sedih tinggal kn dia...
dia xle xnmpak aku skrg...
cam smalm aku g exam naik bus...
dia pnye mengamuk aku xbwk dia naik bus...dia dlm kereta..nangis dia cam kena pkl...
cian ia..


lik dr exam aku xamik kt umah org jage...sbb dia tdo...ptg br aku jmpe ank aku...

smpai mlm...aku main ngan dia...bagi ilang windu...

asyik gomoi2 aku...
tau x gomoi 2 per...
sondoi2 aku...
sondol la....
hehe...
dia windu aku la gamaknye...


Ya allah, pulihkn la ati aku nie ya allah...
aku hrp aku akn pulih kembali...
back 2 normal..
ati aku masih teguris lagi....
aku x sehepi dulu bersama family aku....

aku still ghase lonely...

alillah de haziq...peneman idup aku...
aku still ghase windu n nak kemesraan dr hubby aku..
but ati aku still terluka lagi...
aku still teringt per yang berlaku...

aku takut...aku takut...
i2 dlm life aku skrg...
nape la aku still g2..
adakah aku dah xMENYINTAI suami aku?


Ya Allah...
ampun kn aku...
aku tahu...
aku hamba yang lemah segala2nye....

kuatkn aku YA ALLAH....
Aku cube....hadapi sume nie...
bg la aku kekutan untuk bina idup baru ya allah...


Uat Suamiku,
aku windu padamu,
wpun kite seharian jumpe...
nape ati aku still ghase windu pada mu sayang...
adakah kasih sayang ku da kurang padamu?
hanya tanggungjawab jer aku jalankan?

Ya ALLAH sampai bile aku perlu gini Ya ALLAH...
tolong la aku YA ALLAH....

18 May 2009

Tunggu nak masuk keje


Ari nie kan isnin, so aku dtg keje nengok2 xde sape...so aku pn bersantai kt sopa nie...ops...sofa nie... hmm... yang gmbar 1 lagi, selingan jer..huhu... aku tunggu orang bkk opis...cam bos plak... sebenarnye kak ai, g kursus...tunggu en.misan...so dtg2 xbwk kunci, so dia lik umah lew g amik...hehehe..
xder crite best pun.... juz keje ari nie...sok luse aku cuti...amik PTK di JAY bee...
huhuhu...akut nyer....
nak g hotel rasidence Jay bee...
Exam kat sane...
satu lagi kt BBU...
samb.....c u next n3....

berhujung minggu...

ahad,
dok kt umah je...
bersantai ngan bujang...
da potong rambut...
hehehe...
ensem x ank kite...
2 nangis nak camera...


sabtu,
teman babah g main bowling kt kluang Parade...
main 4 game...cam nk lps kn gram jer..huhuhu...
tmn kn ajer..org da ajaq...


14 May 2009

~pekembangan anak bujang~

hotel seri malaysia di pahang
peguin

penapis santan dan dia


sumi d atas kerusi




gelak yang xterhingga smpai nmpak gigi jongos nyer
huhuhu.....




argh....mane org2...xde sape sudi jengah blog aku?

ari nie 14 Mei 2009..
aku da lame ngase nye x n3 kn..
cam mls pn da gk..
cm xde kawan2 lew....
yg sudi jengah blog aku...yg de pn si mas jer...
hmm...ala...jam sudah menunjuk kan kul 13.45...
dah nk kul 2 ghupe nye....
mls plak aku nk g jln...
JALAN????
aku nie pekerja rencam...mls btl la aku nk jln g department latihan....
nx g le x?
huhu...
boing la keje kdg2...
aku nie seolah2 cam bola... tendang sane, tendang cini....
nape la...
aku nie gini ek...
tension tau....
pe le uat katenye da pn di nama KoJE..
Koje jer la...kuli mkn gaji....
hmm...pape pn nnti2 aku msk lagi k...

kenduri kahwin

~ kenduri kahwin adik ipor aku~

~ kenduri kahwin kat umah akak mama yang jage anak aku~


nie gmbar trbaru ajiq anak mama nie....







07 May 2009

rAsA kEcEwA

Berikut beberapa panduan untuk membuang rasa kecewa :

TERIMA KENYATAAN
Kita hanya mampu merancang,
Tuhan yang menentukan.
Sebagai manusia,
kita tidak boleh menentukan kehidupan kerana segalanya bergantung kepada takdir dan ketentuan Ilahi.
Apa yang boleh kita lakukan ialah berusaha mengubah nasib kita.
Ada ketikanya kita bernasib baik,
tetapi
ada masanya kita juga diuji dengan pelbagai dugaan.
Rasa kecewa itu adalah antara ujian dan dugaan-Nya yang diberi pada kita.
Hadapinya dengan tenang dan reda kerana selain memiliki hikmah tertentu,
ia pasti mengajar kita supaya lebih berhati - hati dan menjadikan kita insaf.

BERFIKIR
Senaraikan pro dan kontra apabila anda membuat sesuatu keputusan supaya anda tidak berasa terlalu kecewa apabila berlaku perkara yang tidak dijangkakan.
Biarkan ia berlalu dan lama - kelamaan anda akan dapat mengatasinya sendiri.
BERFIKIRAN POSITIF
Cuba kenang kembali peristiwa kerana kebahagiaan yang anda miliki hari ini mungkin disebabkan pengalaman silam anda.
Memang sukar untuk berfikiran positif apabila berdepan dengan sesuatu tragedi.
Jangan terlalu mengikut perasaan, sebaliknya tumpukan kepada perkara positif yang pernah anda lakukan dalam hidup.
Ia pasti banyak membantu apabila anda berdepan rasa kecewa.
LUAHKANNYA
Bahaya jika memendamkan rasa kecewa kerana ia boleh memakan diri.
Kesannya anda boleh mendapat kemurungan dan stress.
Apa yang penting,
anda perlu berkongsi rasa itu dengan menceritakannya kepada orang lebih rapat dengan anda.
Jika anda mengadu, sedikit sebanyak perasaan kecewa itu akan reda dengan pujukan, nasihat dan semangat yang anda perolehi daripada mereka.
BERI TUMPUAN PADA HIDUP
Teruskan berusaha untuk mencapai matlamat yang diinginkan.
Apabila anda mempunyai fokus,
segala cabaran dan rintangan boleh dihadapi dengan mudah.
Apa yang penting,
jangan biarkan perkara remeh menghantui anda sehingga anda berasa sangat kecewa.
KUATKAN SEMANGAT ANDA

05 May 2009

Bengang...Malu...Boing...Lapor...

Hahahahaha..
pagi2 td mood aku cm xbrape best...
mane xnye
set jam kul 5.30...
bgun 6.30...

Ya Allah..
kelam kabut aku di uat nye
but alillah hubby aku ntar g keje...but sparuh jln ar..

tunggu pnye tunggu jam pn da pkl 7.35...pergh....
smpai stesen bus...
da 7.50..
aku pun amik cab...

lari pnye lari...........
arggggggggggghhhhhhhhh..aku punch 08.01 minit pagi...
lambt gak....

pe le uat...
aku trus bg sms kt bos nk g bg bfast trus...
hehehhe

ni mate still ngantok...
mane xnye tido....smlm tdo kul 1..

tunggu laki aku lik dr silat..
blajar kt BP...
hmm...aku xikut...letih ar...
aku br lik dr jay bee...

kenduri kt umah mak MERTUAku,
huhuhu....
 

Blog Template by YummyLolly.com - Photoshop Brushes Obsidian Dawn