Pages

23 June 2009

hAri deMi hAri


daLam kehidupan kite,

kite perlu ada perubahankan..

ntah lew ek...

but perubahan pd anak aku aku dpt ghasekn...

ni gmbar anak aku da semakin meningkat becaq...

1 TAHUN 7 bulan 2 hari...

mama bersyukur anak mama sihat disamping mama n babah...

mama tetap akn mengembirakan sayang...

haziq la anak mama...

ku tetap mama mu...

ku bawamu 9 bulan bersamaku..ke mana jua ku pergi....

mama harap hubungan kite tidak akan putus same sekali...

kita ada petalian darah yang terlalu kuat....


19 June 2009

ingat mengingati

18 June, 2009

Kedatangan REJAB...24 Jun 2009
Sama samalah kita ingat mengingati
amalan amalan mulia yang penuh berkat ini……….
Pada 24 Jun 2009 (Rabu) kita memasuki bulan Rejab.

Bulan Rejab adalah bulan Allah swt.Let’s overview ada apa di sebalik bulan Rejab itu.Diriwayatkan bahwa Rasulullah saw telah bersabda,

"Ketahuilah bahawa bln Rejab itu adalah bulan ALLAH swt, maka:”

1. Barang siapa yang berpuasa 1 hari dalam bulan ini dengan ikhlas, maka pasti ia mendapat keredhaan yang besar dari ALLAH swt

2. Dan barang siapa berpuasa pada tanggal 27 Rejab /Isra Mi'raj (Isnin, 20 Julai 2009) akan mendapat pahala seperti 5 tahun berpuasa

3. Barang siapa yang berpuasa 2 hari di bulan Rejab akan mendapat kemuliaan di sisi ALLAH swt

4. Barang siapa yang berpuasa 3 hari yaitu pada tanggal 1, 2, dan 3 Rejab (24, 25, 26 Jun 2009) maka ALLAH swt akan memberikan pahala seperti 900 tahun berpuasa dan menyelamatkannya dari bahaya dunia dan seksa akhirat

5. Barang siapa berpuasa 5 hari dalam bulan ini, insyaallah permintaannya akan dimakbulkan Allah swt..InsyaAllah

6. Barang siapa berpuasa 7 hari dalam bulan ini, maka ditutupkan 7 pintu neraka Jahanam dan barang siapa berpuasa delapan hari maka akan dibukakan 8 pintu syurga

7. Barang siapa berpuasa 15 hari dalam bulan ini, maka ALLAH swt akan mengampuni dosa-dosanya yang telah lalu dan menggantikan kesemua kejahatannya dengan kebaikan, dan barang siapa yang menambah (hari-hari puasa) maka ALLAH swt akan menambahkan pahalanya."

p:s Rebutlah 5 perkara sblm dtg 5 perkara sama-sama lah kita manfaatkannya...Amin.

16 June 2009

2 la tila dia



omei x kite?
kite da bechaq da....

wake up cayang mama

15 June 2009

Di Umah Maktok

~DaNiSh~

~Adik n AbanG~

Peace....danial n Danish



OTW lik Kg

tido atas aku, letih ar...
xnk langsung kt babah...hehehe...

Kt BIDOR...bus bermasalah ....
tayar pancit...
aku trn siap tunggu Chapati
makan smpai 2 keping kul 2pagi..huhu...

Kat babah dia...xnk kt babah...nengok..gmbr dia pn blur...xnk lew 2...

10 June 2009

ntah tehape ntah

uat LELAKI yang bergelar SUAMIKU,
ayang mohon ampun kalu abang ghase ayang da sayangkan abang yer..
ayang mohon ampun ya....

ati ayang sekarang..
ntah la...
maap ya abang....

09 June 2009

something error at the behind me




mase nie aku, hubby,anak da kepenatan g jln2 dr
kluang~tjg leman~kota tinggi~ulu tiram~kempas~
stulang~danga bay~n last b4 lik kluang..
kitorang g ANJUNG WARISAN...
kt jay bee 2... tmpat anita blakon...
DUNIA ANITA>>>>
jeng3x.... nmpak x gmbar ape di belakang aku?
JANGAN PANDANG BELAKANG>>>>
asalnye gmbar nie cam normal jer kn...
but tetibe smlm ari isnin hubby aku g batu pahat blajar silat...kul 8 dia g...
dia smpai bt pahat dlm kul 9 gitu lew...dia smpai sane...nthen dia nengok gmbar2 dlm hs mase kitorang g memancing...
but ade something xkena...
pade gmbar aku nie...
dia send kt aku...
pergh....cam xcaye beb...
aku ckp eleh... 2 kn flash....
dia kate cube nengok gmbar yang asal...
lagi pn aku da bluetooth dr hs dia...
xder pe yang pelik pn...
nthen..
mak ai..........
seram bulu rume aku lew...
cite psl smalam 2....
mase smpai anjung warisan...
biase jer..but juz aku da la lalu kt kubur MAMUDIAH...
dlm kul 1 lebih pagi...
mlm 2 br wangi bunge kt kubur 2 ...
pergh...le thn gk lew....
aku diam kn aje....
da g anjung warisan...
da kenyang mkn...trus lik ke kluang....
smpai machap tdo jap...kt r & r
hubby aku xlarat drive dah...
smpai umah aku kul 4 pagi...
syukur xder pe yg belaku...
anak aku pn alhamdullilah...
hanye thn jer tahu....
xper la...
dia xkacau xper la...
yg ptg dia mahkluk ALLAH s.w.t juga kan..
wahwahualam....



~berhujung minggu~

wah2...real cam dpt..
last2...bwk lik ketam cenonet...
nthen terlpas..
what ever pn... epi lew gak lew..
lpskn tension...
g tmn mancing
dlm kereta...pns ar dok luar...
bukak aircond...
dok ngan si bujang aku..
tunggu babah dia mancing...

ari nie ari sabtu..
lps sarap...
pg2 hubby aku da ajaq g mancing...
bawak kitorang g tjg leman...
pancing sane...
xdpt per pn..
ketam dpt lew...


ala tian nye anak bujang aku


anak aku memang kuat lew...
dia sebenarnye...
br kena cucuk nie...
hmm...aku tmn anak aku ari RABu-3 Jun...
aku keje sepatutnye...
but...nengok cian...aku call bos aku amik cuti...
cucuk 1 thn 6bln...
anak aku dmm ckit..
but still le glak lagi.....
khamis aku amik cuti...eh...mc...
mane xnyer..
smlaman xtido....anak dmm...
mak terkehel...
hehehe...

01 June 2009

ku runsing dengan pikiranku

Abang,
Ku ucapkan ribuan terima kasih padamu...
kerana beri aku gelaran yang dinamakan "ISTERI"...



Abang,
Ayang xtahu setakat mane n sejauh mane hubungan kite bergelar SUAMI ISTERI..

Abang,
Ayang xmmpu nk jg ati abang lagi...
ati ni masih terluka n mungkin susah nak di ubati....
maapkan ayang ya....

abang kalu da slh silap ayang...
n sikap ayang yang abang xsenang,
maap yer...

Abang,
Ayang xsempurna yang abang inginkan n impikan...
but ati ayang ikhlas MENYINTAI abang b4 nie...
but now...
i.m so sorry...

xterjawb semua persoalan yang di ati nie....

sayang, sedih,simpati,terpaksa, 2 semua terdetik di ati ayang....
maap seribu kali maap....

My sweet heart




 

Blog Template by YummyLolly.com - Photoshop Brushes Obsidian Dawn