Pages

30 April 2009

Pekembangan si haziq

Perkataan Yang di Guna HAZIQ setiap ari

1. ikan -ikak
2. cicak
3. susu/nenen-nak
4. mama-mamak
5. babah
6. kakak
7. ayah
8.. elo



Pe'el yang dia selalu uat :-

1. Ada Gaya ckp telepon ngan mak tok/paktok...
2. Uat2 Nangis...
3. Kuat jerit...
4. Kuat Ngamok..
5. Pantang mama masuk bilik air nak ikut...
6. Pandai bukak lampu Akuarium...
7. Pantang nampak makanan... (Ta Fuu Fa, Murtabak, Yong Tau Fuu, Nugget, ABC, air ngan straw, Nasi...)
8. Bile xnk makanan da kenyang...luahkan lik...
9. Solat bile bentangkn sejadah... ngan ketayap dia..
(Bile2 aku letak gambaqnye eh..dlm hs lew...)
10. Yang paling aku suke bile dia da abih minum susu...selalu dia bg botol kt aku wpun aku kt ane2...

mama mintak maap ya sayang

MyEm0.Com

ari nie aku cam trase nk updax...
yerlew kn nnti cuti brape ari kn...
hmm...aku nk mintak maap pd ank aku...
maapkan mama ya sayang...

nape nak tau x?
aku byk mender xtau pekembangan anak aku dlm diam...hehe..
mane xnyer lik keje da kul brape?

seharian kt umah mama normah jer..
tibe2...jeng3x...
hehehe....

anak mama da pandai minum pakai STRAW..
hehe...g mkn...aku memulenye bg ckit2..tetibe anak aku kate
nak2... 2 je dia pndai ckp....

aku bg dia main straw 2...tiber2
perghhhhhhhhhhhhhh...
mama xsngka ank mama da pandai minum pakai straw...
hehehee...

da beso....
aku mule lew bg dia air kotak milo yang kecik 2...
wah sekali minum jer..

pandai anak mama...
Tahniah diucapkan pd anak mama....

29 April 2009

Sudi2 amik bunga nie yer


amik award nie wahai kaum HAWAyang jengah blog nie...
bunga yang segar....
yang kembang seperti hati kite....

rabbit simbol aku...hehe..

Nape aku pilih rabbit..dulu mase skolah org panggil aku "RABBIT" sebab gigi depan aku panjang... n now aku bsyukur, gighi aku da pn patah....hahahaha..
MyEm0.Com
tiap2 ari nie la keje pompuan kn..
lik umah uat keje..
letak2 beg...
lps nengok anak n hubby...
pe le capai, capai dulu...

MyEm0.Com
dapo da tunggu kitekan....
tunggu nak masak pape..
hehehe...

MyEm0.Com
da selesai semuanye br masuk tido....
2 pn selepas anak tido...
br le lelap..
yer la kejap nk susu la.
puting la...
pampers salinkn dulu la..
hehehhe...
MyEm0.Com
kdg2 senoneng pn da...
per le uat....
lumrah kan....

jeng3x...hakhakhak....

"KLUANG BOY"
ada sang wira di malaysia nie
yang akan selamat kn negara kite...huhuhu...
anak aku lew....g kedai RM2...
mak cik dia pakai kan topeng nie...
adoi2...anak mama sowang nie..
layanz jer lew....

ati yang rungsing

ari nie...
hmm..ntah eh...aku cm da lame x updax blog aku nie...
sebenarnye xder cite yg best pn...
juz ari nie aku ghase aku lebih tenang ckit...

alillah dari hari ke ari aku dpt mnjalani life aku cm biase..
dan aku bsyukur lagi, aku skrg nie...lebih berhati2 dlm sume hal..

bkn nk berasia...juz....
perlu jage harga diri same...

hmmm...ari demi ari aku nampak perubahan pd dr aku n FAMILY...
n rezeki aku pn menimpah ruah...

hmm...syg nye aku perlu juga merasia kn
ape yg mmbuatkn aku epi...
biar la aku n diri aku th ape sebenarnye....

buat insan yang ku panggil syg "suami"
aku bkn nk merahsiakan....
but biar la aku epi seorang diri..

aku xbesedia nk berkongsi epi ngan suami aku...
ati aku sekarang msh berbelah bagi....

aku tahu...kdg2 kite perlu mbuat keputusn yg tpt...
aku syg kn suami aku....
biar la diri nie msh terluka....

but biar ati yg mrh ini yang kembali pulih ngan sendiri nyer...

24 April 2009

ati yang masih di rawati..


nie ati aku skrg...
hmm...wpun masih merah...but masih ader luke2...
but betampal lew...
xper la...
mgkin dr love yang sakit nie...
aku akn lebih kuat...

kalu org tahu aku sape
aku la seorang pompuan yang keras ati...
wpun org nmpak aku suke nangis...

but bile aku da uat 1 kputusan
aku redha amik risiko...

aku adalah aku....

caye atau tidak cayer la

potret mona suria
hahaha....


ajiq


cantik x?
hmm..nie anak aku nengok poze...
mcm real plak kan

serius jer

pegawai penjara
yang bergelar R.Komando..
huhu
laki aku lew..

huhuhu

camne?
occay x?fu yoo....
hahaha..
jgn jelez k,

hmm...due date...

adoi....hehe...hmm..nk kongsi skit ngan korang...
hmm...if aku pregnant nie...
aku aku lahirkan anak aku 13 januari 2010
hehe..ntah la....
ini plak my son due date..
Muhammad Danial Haziq..
hmm...tepat tau...
bkn senang org nak lahirkan tepat tarikh nyer..
hrp2 anak aku pndai uat keputusan yang tepat bile beso....

huhu

ari nie skali lagi aku pg2 da angin jer..
susah btl nk jg ati org..
+2 jage ati hubby ek..
ntah la..
smpai bile aku bthan nk jd baik..
hmm...xper la ek..

aku mls la nk brtengkar...
hmm...what ever pun aku nk gak jerit
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..................

continue....

23 April 2009

hi...adoi....ngantok nyer

ari nie pnt plak aku...
aku nie.... dr satu kom ke kom lain
* KOMPuTer

nk th nape?
aku nie pekerja rencam...hahaha...
dr pg g latihan gantikn org....
nthen kena jadi PA..
hahahaha
kwn aku ckp aku gile kuase...
hahaha..
pejabat ini aku yg punyo.....

hohoho...
pape pn tugaskn org soh g la...
kang kate mlwan plak...
aku kn bola...mane2 pn leh...

what ever pn...aku bsyukur d mane aku d letakkan aku le uat keja....

hmm..aku hrp aku akan jd pekerja yang cemerlang...hahahaha...
xper la kalu aku xdihrgai... yg penting aku epi g keje...
huhuhuhu....

biase la aku kn kuli...
kalu bos le la arah2 org....

yg penting ari nie gaji...
aku nk kuar amik gaji nak
byr duit kereta....

che wah2...
byr kete cam le bwk kreta...
huhuhu

2 la kelemahan aku xle bwk kreta....
nnti2 la....

awrd..yes!!! mahal nie prhargaan dr kwn2...

wah2...aku dpt award friendship hehe..
aku kutip dr my-niezzareena.blogspot.com pnye blog...
aku trime niezza jadi kwn aku..hehe..
tq..amik eh...


bangga nye pg2 kutip award dr blog kwn2...
nie pn dr niezza

aku syg ngan blog aku...
blog sblum nie wpun da ghosak...
aku ttp ingt blog aku b4 nie...
wpun aku da create yang br...
sudi2 la ek bce blog aku...
hmm..kwn2...amik la awrd yang mane kwn2 suke yer....
kutip la mane2..hehe...

22 April 2009

AMik lew award ni wahai ibu2

award utk ibu2 yang bace blog nie...
amik lew yer...
moga jd ibu yang diredhai oleh ALLAH s.w.t....

award


WAH2 BANGGA nyer la plak
hehe...
tq2...aku da amik mas...

21 April 2009

jeng3x

adoi...pening...
hmm....lagi 2 minggu lebih lagi aku nk tunggu keputusan....
sama ade aku PREGNANT atau GUGUR...

doc nasihat kna check skali lagi pd 29hb nie...
takutnye....

aku bkn ape...
mase doc ckp..aku ckit xder resporn...

sedih,takut, ntah lew pe yang aku pk kan

sebenarnye, nak ckp aku xnk baby,
aku nak sangat..
but bile pk kn anak aku kecik lagi..
aku cam kecian plak...

aku xde plak morning sickness...
juz last week aku btl2 senoneng di opis..
sok nyer 2 aku g doc..n mase 2 la check air kencing...

tibe2 doktor kate
da 2 KEMUNGKINAN,

1. baru sangat pregnant
2. gugur...

co'z aku dtg bln but xlame...
adoi...

ntah la...aku redha jer...
mane ALLAH bg..

aku hrp....
aku akn lebih tenang...
aku berdoa pd tuhan...

pe yg terbaik untuk aku..

kawan2 tolong doakan aku yer....

Seyum i2 mesra

nie pak imam junior

nie la anak aku time glak..
tunjuk sume gigi dia...
glak ngan pnuh perasaan



adoi......

zas....zas...zasssss......
aku kembali lik...
alamak....
blog aku b4 nie kna virus ar...huhuhu.....
hehehe...

assalamualaikum.....
uat pembaca blog aku...

continued......
 

Blog Template by YummyLolly.com - Photoshop Brushes Obsidian Dawn